Mladi orkestri uz stare majstore, koncertima obeležili drugi dan Sabora. ŠTA NAS ČEKA DALJE.


U četvrtak 10. avgusta održano je finalno takmičenje mladih orkestara na pozornici Centra za kulturu.

U kategoriji pionirskih orkestara, pobedu su odneli trubači Braće Ilić, iz Čestobrodice, a titulu najboljeg trubača poneo je Mlađan Krstić, iz istoimenog orkestra.

Među omladinskim orkestrima, najbolji su ariljski trubači Miroslava Đunisijevića. Prva omladinska truba je Predrag Đorđević, iz knjaževačog orkestra Timočki veseljaci.

Drugi festivalski dan obeležile su majstorije, najpre Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića, koje je na glavnoj pozornici smenio najpre sjajni Dejan Petrović sa svojim Big Bendom, a koncert je zatvorio miljenik publike u Guči, Dejan Lazarević.


Danas je održano tradicionalno nadmetanje “Kamena s ramena”, a za 17 časova predviđen je Defile. Posle generalne probe takmičenja, od 20 časova Saša Krstić će opravdati zbog čega je proglašen za šampiona 2016. godine, a posle njega pred Saboraše izlazi Boban Marković.

Ponoćni koncert će vratiti na pozornicu finaliste, koji će u neformalnoj atmosferi najaviti svoje majstorije koje će pred žirijem odsvirati u subotu.


I četvrtog dana će saborovanje započeti tradicionalnom budilicom. Defile učesnika biće održan u 13 časova, a kulturno umetnički program počinje u 14h. Nakon toga, sledi izbor najlepših narodnih nošnji i predstavljanje prijatelja Sabora koji su došli iz inostranstva. Konferencija za štampu biće održana u 11:30, u Domu trubača, umesto prvobitno planiranog Centra za kulturu.

Večernji program kreće od 19 časova, koncertom Ekrema Mamutovića, koji će publiku pripremiti za veliko finalno takmičenje sa početkom u 20 časova. Nakon takmičenja, pobedniku će pripasti čast da održi koncert i dokaže zbog čega je najbolji.

Leave a Comment