Jedna promena i najava programa za petak


IZNENAĐUJUĆA ODLUKA ŽIRIJA U POLUFINALNOM TAKMIČENJU – 19 UČESNIKA FINALA UMESTO 18

Nakon održanog polufinalnog takmičenja na pozornici Centra za kulturu, žiri je odlučio da u finale prođu tri orkestra, “Dragačevske trube” iz Guče, Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i Elvisa Bajramovića iz Bojnika.

Ovakva odluka predstavljala je iznenađenje, s obzirom da je najavljeno da u finale ide samo jedan orkestar sa polufinalnog takmičenja.

Međutim, žiri je svoju odluku obrazložio odustajanjem jednog od finalista koji je već prethodno izborio mesto, a sa odlukom da se zbog ujednačenog kvaliteta učesnika dozvoli kvalifikovanje još dva orkestra umesto jednog, saglasio se i organizator Sabora trubača.

Tako će trube će ukrstiti 19 umesto 18 trubačkih orkestara.

Podsećamo da je kroz predtakmičenja kroz regionalne centre u Srbiij, direktno učešće na finalnoj večeri obezbedilo je 17 orkestara ali usled odustajanja orkestra „Zlatne trube“ iz Knjaževca, ostalo je njih 16. Posle 3 naknadno kvalifikovana orkestra iz polufinalne večeri od četvrtka, poznata su imena svih 19 orkestara.

Podizanjem saborske zastave u četvrtak u  11 časova, zvanično je otvoren Sabora, a nakon toga dešavanja su se preselila u dvorište Muzeja trube i Centar za kulturu, gde je otvoren sajam knjiga, turizma i izložba slika i skulptura.


NAJAVA PROGRAMA ZA PETAK, 11. AVGUST

Posle tradicionalnog narodnog višeboja, čiji je početak predviđen za 13 časova, na pozornici Centra za kulturu, u 15 časova počinje kulturno umetnički program, a defile učesnika Sabora je tradicionalno predviđen za 17 časova.

Na glavnoj pozornici, program počinje u 19h generalnom probom finalnog takmičenja, a nastavlja se koncertom Bobana Markovića u 21h i tradicionalnim Ponoćnim koncertom koji će trajati do duboko u noć, a gde će ovogodišnji finalisti nešto drugačijim repertoarom zabavljati saboraše.

Leave a Comment